Tidenes ramp

Denne lille frøkna er en skikkelig utspekulert liten krabat. Hun er verdens mester i å gjøre ramp og sjarmere med sine smil og herlige utrykk.

Hun er raskere enn lynet føles det ut som og hver gang jeg har ryddet opp etter henne har hun rotet ut minst tre nye plasser før jeg får blitt ferdig på den første.

Hun elsker virkelig søsknene sine og alle dyrene våre og hun tar de gjerne med seg på alle mulige sprell.

Dette sjarmtrollet på hele 8300 gram og 73 cm får de fleste til å smelte.

Hun finnes ikke redd for noenting og kaster seg ut i alt med en iver og lyst jeg skulle ønske jeg hadde til det meste selv.

Hun er virkelig en berikelse og gir oss utrolig mange flere grå hår og veldig mange lattere.

En av de fineste gullene i verden.

💜

Disse tre altså.

For en herlig morgen. Ungene stod opp og kledde på seg i en fei. Vi har begynt med havregrøt om morgenen og de elsker det. Når de satte seg tilbords var matpakkene smurt og jeg kunne sitte sammen med de. En halvtime satt vi ved frokost bordet før de måtte gå til bussen.

De tar følge, de passer på hverandre og de er så gode mot hverandre. Den ene hjelper den andre og bære. Den tredje lukker jakken på den første. De hjelper hverandre med ting som skal gjøres og de er rett og slett et veldig godt team. De kan krangle så busta fyker men de sier unnskyld og ordner opp med en gang.

Jeg er så stolt og glad i disse. De er så omsorgsfulle og gode mot hverandre og andre. De passer på, de venter og de bryr seg. Det er så godt å se hvilken søskenkjærlighet de har.

Mammahjertet er i allefall meget stolt av dette trekløveret.

💜

Noen ganger lønner det seg.

Ettersom vi nærmet oss ferdig med hønsehuset begynte vi lure på den ene veggen der inne. De cm med betong som lå over veggen var dårlige og under trodde vi tømmerveggen til trollet var. Vi forhørte oss litt rundt og var litt skeptiske men tilslutt bare begynte vi å rive.

Overraskelsen var stor når vi møtte på halvråtne planker og ikke tømmervegg. Bak plankene stod bæringen og 20 cm bak der var tømmerveggen. Med andre ord så var det ikke helt som vi trodde. Men det ble egentlig bare positivt for vi ble kvitt det råtne som var der og fikk satt opp nytt.

Vi er veldig fornøyde selv, det gjorde noe for hele rommet.

Nå er det igjen å male det lille hjørnet som står igjen også er det helt ferdig. Og herlighet så glade vi er for det.

Det er mye jobb, spennende og veldig morsomt. Og det er utrolig gøy at vi kan gjøre akkurat som vi vil.

Nå gleder jeg meg til å pusle litt på dagen imorgen.

💜

Så mye unnagjort.

I helgen har jeg og Eva Amanda vært store deler alene. Vi har drevet ute når hun har vært våken og jeg har drevet når hun har sovet. Vi har fått ryddet på plass alt hesteutstyret mitt og masse av Rolf sitt utstyr har kommet seg dit det skal. Småplukket i hønsehuset er tatt og igår begynte vi med et nytt prosjekt der inne.

Idag skal vi fortsette litt også blir det rolige dager. Hvertfall på kveldstid. Ikveld kommer nemlig barna hjem og da er det fullt fokus på de.

Sakte men sikkert kommer vi på plass der ute og vi blir veldig fornøyde. Det er masse jobb men så utrolig morsomt.

💜

Lykkelige høner

I noen uker har vi jobbet på spreng for å få ferdig hønsehuset. Igår måtte vi gjøre siste rest så det ble ferdig. Og jammen er det noen lykkelige tupper som tusler rundt i sitt mye hjem. Det er stort, lyst og trivelig der inne. De koser seg med å ha så masse plass og nå håper jeg eggene kommer igjen.

Rommet er delt inn i 3 avdelinger hvor to av de er på hele 15 kvadrat. Det siste er bare en liten kylling binge, der kyllingene skal stå til de blir store nok til å bo med hønene. Samtidig blir de vant til de store så vi slipper krangling og hakking mellom de når de slippes. Foreløpig har vi ikke kyllinger men vi får se om vi legger i maskinen etterhvert.

Vi har laget egen rugekasse til de og jeg er så fornøyd. Det er så koselig der inne og nå har de alt de trenger for å trives. Vaglepinne, rugekasse, varmelamper, mat og vann.

Jeg er strålende fornøyd og jeg tror at jeg endelig har laget meg det optimale hønsehus.

💜

Vi klarte det.

Vi har jo en avtale om ett og ett rom. Det sprakk litt nå når stormen herjer som verst ute. Hønene bodde jo midlertidig i boksen til trollet og han måtte inn i dette været.

I hele dag har vi holdt på for å gjøre mest mulig klart og nå kan vi puste lettet ut for både hest og høner er inne. På sine respektive plasser. Det førte derimot til at vi har igjen litt småting hos hønene men dyrenes ved og vel går først.

Det som står igjen er småplukk i de andre avdelingene og lys hos de. Det fikser vi imorgen men jeg tror nok de er mer enn nok fornøyde med å ha sitt eget lille hjem. Trollet var hvertfall klar for å gå inn og nå kan jeg puste lettet ut å slippe bekymre meg i natt.

Flere været herjer hos?

💜

Når posene under øynene når uante størrelser.

De fleste vet jo at jeg har slitt med søvnen en stund. Jeg er inne i mitt 3 år hvor jeg ikke sover noe særlig. Jeg begynner å merke at det er krevende å fungere optimalt og jeg begynner å stresse litt i forhold til jobb. Jeg har jo løst det med å jobbe kvelder og helger og skal forsåvidt fortsette med det men jeg må få på plass søvnen snart.

Jeg legger meg stort sett i 22 tiden og sovner fort og godt. Problemet er at jeg våkner etter alt fra en time til to og blir liggende våken. Jeg aner ikke hvorfor og jeg blir mer og mer frustrert.

Det er ikke bare bare og få unna alt man skal og være en god mamma uten søvn.

Hele forrige uke var Eva Amanda syk og våken hele tiden, bokstavelig talt og denne uken har hun endt opp i senga vår vær natt. Det gjør ikke søvn noe lettere. Heldigvis er jo dette bare en periode men det tærer på.

Motivasjonen til å gjøre noe synker og det man ender opp med er kun det man må.

Nå er posene under øynene nådd nye høyder og i natt har jeg tilbragt våken.

Heldigvis er Rolf hjemme idag og jeg har blitt beordret i seng, bare for å få en time på øyet før han må reise ut en tur.

Har du problemer med søvn?

Hva gjør du for å få sove?

💜

Endelig ferdig.

Når vi flyttet inn var soverommet vårt som på bilde over. Absolutt alt i rommet var i lilla. Jeg er ikke begeistret for den fargen og tok fatt på malingen nesten med engang. Det ble et langvarig prosjekt siden det endte med opphold.

Men nå. Etter mye frem og tilbake så er vi endelig ferdige. Siste finishen tok jeg ikveld ettersom jeg forelsket meg i en av de gamle dørene som stod på låven. Den har fått ny plass som sengegavl og jeg er så himla fornøyd. De gamle lampene har vi fått fra bestemoren til Rolf og de passet rett inn i alt det gamle vi har i huset her.

Det er utrolig deilig å våkne med solen hver dag. Enda bedre er det å bare gå ut døren og ut på terrassen som er der.

Jeg er så utrolig stolt og fornøyd. Dette rommet har jeg gjort helt selv med unntak av litt hjelp til å skru fast sengegavelen. Nå kan jeg virkelig sove godt fremover.

Hva syns du?

💜

For en helg.

Denne helgen var det tid for feiring av de tre bursdagsbarna våre. Siden hele forrige uke gikk bort i streptokokker på lillemor var vi våkne store deler av døgnet. Når fredagens feiring var over var det derfor en veldig sliten mamma og lillemor som krabbet i seng. Men pappa’n tro til og jeg fikk sove ut litt.

Både fredag og søndag var vi så heldige og tilbringe med masse familie og venner. Vi er virkelig heldige som har så mange flotte mennesker i livet.

Vi er så takknemlige og glade for hver og en av de.

Barna fikk så utrolig mye fint og både vi og de er veldig fornøyde.

Tusen takk til alle som kom og tusen takk for så veldig fine gaver. Vi er så takknemlige.

💜

Ettåring i hus!

Idag er lille sjarmtrollet, solstrålen og sinnataggen vår hele 1 år. Det er helt vilt hvor fort det har gått. Hun er blitt en så bestemt, stå og flink frøken. Det er nok ikke lenge før hun er ute å går helt på egenhånd.

Hun har tatt sine første steg helt alene og hun er utrolig flink til det meste. Hun spiser alt og er stort sett blid med unntak av visse perioder. Hun har virkelig vist meg flere sider av mammarollen  enn jeg hadde og vi får virkelig kjørt oss til tider.

Det er en grunn til at dette innlegget er skrevet midt på natten liksom ;p

Men når alt kommer til alt så er vi så uendelig glad for den hun er og for måten hun beriker livene våre.

Gratulerer med dagen solstråla vår. Vi er utrolig glad i deg.

💜