Tett på naturens dyreliv.

Det er ingenting som er bedre enn å starte dagen med en god tur. Her om dagen var intet unntak og enda bedre ble det når jeg fikk komme tett på naturens dyreliv. Jeg og Millie gikk i skogen til en forandring og det var helt stille.

Det første vi møtte på var disse to skjønningene. Vi listet oss videre for å ikke forstyrre de.

Vi kom ikke langt før vi møtte på enda flere søte små og jeg følte meg rimelig heldig som kan vandre så tett på dyrelivet i skogen.

Det er tydelig vår i luften for de ertet, eglet og var virkelig i slaget.

Jeg listet meg like rolig forbi disse. Syns nemlig det er viktig og ikke forstyrre de. Jeg kan titte og beundre men det er det.

Flere som stadig møter på noen herlige skapninger på tur?

💜

Hadde du sagt det om det var din hånd?

Jeg har så uendelig mange tanker. Hodet går rundt og konsekvensene begynner å synke inn. Jeg har vært super heldig. 1 cm til og jeg hadde delt hånden min i to. Da blir man takknemlig. Du må være forsiktig. Du skulle jo ha tenkt på dette. Du må følge med på hva du gjør. Det er setninger som ofte kommer i samtaler. Jeg smiler det bort. Men innerst inne så gjør jeg meg noen tanker. Tror dere virkelig at jeg stod der, over kløyva og tenkte at ja nei, jeg bare tar en finger? Tror dere ikke jeg er veldig klar over at man må være forsiktig? Tror du ikke at jeg har tenkt over det et mange siffret tall allerede? Jo jeg har det. Jeg er ikke bra enda. Jeg går her å sparker i bena og får ikke gjort noe. Det er som å se livet går forbi mens man sitter igjen selv.

Foreløpig er dette hånden min. I mine øyne er den helt forferdelig. I andres øyne veldig fin. Heldigvis går jeg med bandasje enda så jeg trenger ikke forholde meg til den. Men om jeg skal være ærlig så kaster jeg nesten opp hver gang jeg må bytte den. Jeg syns den er helt forferdelig. Såret i hånden ser ut som et rompehull. Ja rett og slett, det er ikke mer eller mindre noe annet som kan beskrive det. Fingeren er ekkel. Og dette må jeg leve med.

De fleste sier det har blitt så fint. Vel, hadde du syns det var like fint om det var din hånd? Din finger? Du som hadde et rompehull i hånden din? Jeg tror ikke det. Jeg forstår at folk prøver være positive. Jeg setter pris på det. Men noen ganger trenger man ikke høre det. Det føles som en løgn. Hånden min er for alltid forandret og det må jeg leve med.

Denne sommeren og neste må det beskyttes mot sol. Denne sommeren får jeg kanskje lov å bade, om det gror sammen til da. Jeg er sint, lei meg, frustrert og jeg gråter. Hvordan skal jeg venne meg til dette?

Jeg vet at jeg klager, jeg vet at jeg burde være takknemlig for at det bare er en finger. Og jeg er det. Men allikevel må jeg få sette ord på tankene, følelsene og det faktum at jeg må leve med dette. Det er mine plager, og alt jeg håper på nå er at jeg skal kunne klare å se på hånden min uten at jeg blir kvalm.

💜

Offisielt åpnet.

De siste dagene har det vært utrolig varmt og godt ute. Faktisk så varmt at tuppene i hønsehuset har fått komme ut for å lufte tærene. De var meget skeptiske den første timen, men så var det fart i dem.

De nyter solen, varmen og mat. Vi kan offisielt si at hønsegården nå er åpnet for sommeren.

De stenges fortsatt inne om natten ettersom det er iskaldt da enda men vi er inne i riktig årstid og det går mot sommer.

Nå får jeg komme meg ut å slippe ut disse damene, de har det med å bli utålmodige om vi kommer for sent.

Ha en nydelig dag, så håper jeg solen skinner like godt hos dere som den gjør her.

💜

Påskeferie.

Idag våknet vi til strålende solskinn og veldig blide barn. Etter en lang frokost var det bare å få på klærne for å komme oss ut. Vi må jo virkelig nyte været når det er så fint. Vi samarbeidet alle mann om å få en del ved opp på henger også føyk ungene avgårde for å leke.

Ungene lekte i mange timer mens jeg ryddet og puslet litt rundt. Godt å ta tak i alle de tingene som kommer frem når snøen blir borte. Før middag ville barna gå en tur så da gjorde vi det. Hele fire kilometer ble det før vi tok en enkel middag ute på bålet. Grillpølser smaker altså helt perfekt i dette været.

Ekstra heldig er vi som skal få ha dette været hele påsken og det skal vi nyte fult ut.

Ungene er trøtte idag og det kan jeg skjønne. Etter 8 timer ute blir man trøtt og nå sover de alle sammen godt.

Ikke lenge før jeg skal krype etter.

Har du like fint vær der du er?

💜

Gårsdagens kontroll.

En gang i uken er jeg inne på riksen for å bytte bandasjer, rense sårene skikkelig og for at legen skal få se. Igår var nok en tur og kontrollen gikk ganske bra.

Jeg klarer ikke slutte å tenke på hvor fantastisk kroppen egentlig er. Her har jeg i to måneder både formet min egen fingertupp og grodd godt så resten av sårene begynner å bli greie.

Igår ble det endelig bestemt. Så lenge det går den veien det gjør nå så slipper jeg å amputere. Fingeren ser bra ut fra legens ståsted og huden ligger greit på. Det er fortsatt åpent sår men det ser meget bra ut. Jeg er glad jeg slipper å amputere.

Såret som fingeren på inni på hånden for å gro er nå så fint at jeg kan gå uten bandasje. Det er det såret de har slitt mest med å få til å gro men den siste uken har det lukket seg og kvittet seg med all verk. Dermed en bandasje mindre å bytte.

Jeg har fortsatt strenge restriksjonene om at både plaster og bandasje skal på når jeg er ute eller driver med dyrene og det skal ikke utsettes for solen i år eller neste år.

Donasjonsstedet mitt er dessverre ikke så bra. Det er fortsatt åpent å de sliter med å få det til og gro. Det er visstnok ganske vanlig men allikevel skulle jeg ønske jeg var nærmere å få igjen huden. Det er vondt og åpent og det hjelper ikke at huden tilstadighet velger å dette av. Det er mye verk og nå har vi prøvd en ny metode denne uken for å prøve å lukke det.

Fingeren i seg selv går veldig sakte men sikkert fremover og det må bare ta den tiden det tar. Den blir nok værende i bandasje en god stund til.

Alt i alt så er legen veldig fornøyd og det er det jeg må høre på. Jeg har mine egne tanker å følelser rundt dette og de er helt annerledes. Men det blir nok et eget innlegg.

💜

En første gang for alt.

Idag var dagen her for at bitte lillemor skulle sove borte for aller første gang. Verken jeg eller pappa’n er klar for det men vi tok en avgjørelse til det beste for henne. Imorgen er det nemlig tid for sykehuset på meg igjen og jeg har fått beskjed om at det tar tid. Eva Amanda begynner å bli lei av bilkjøring og veldig utålmodig og derfor følte vi det var best for henne og heller være hos farmor og farfaren sin. Der er hun i fokus og storkoser seg.

Ekstra godt er det da å få bilder som dette. Hun er så fornøyd og glad og hun stråler. Lille jenta mi. Dette er nok verst for oss foreldre og i hele dag har vi gått for å sjekke etter henne og for å gi henne mat og de tingene vi alltid gjør. Det er helt utrolig hvor fort det blir tomt etter en sånn bitte liten person.

Jeg vet prinsessen har det bra og nå skal jeg legge meg å prøve og sove litt så jeg er klar for timen imorgen.

Jeg gleder meg i allefall utrolig til å hente blidfisen imorgen.

💜

Endelig er vårrengjøringen tatt!

Er det en ting som stresser meg så er det om ikke alt er i orden ute hos dyrene. Da maser og kaver jeg verre enn ei gammel sladre kjerring. Jeg får det vondt inni meg. Det kan være småting som at ikke lyset blir skrudd på akkurat kl sju om morgenen i hønsehuset, det kan være at de får mat kl åtte isteden for sju. Altså bagateller. Spesielt siden de har tilgang på mat hele døgnet.

I det siste har jeg ikke fått vært ute selv pga faren for bakterier og infeksjon  i sårene. Men nå kan jeg, riktig nok med bandasjer og hansker men jeg kan hvertfall gå ut til dyrene igjen. Jeg kan ta på de. Med høyre hånden vel og merke men jeg kan!

Så igår fikk jeg Rolf til å spa ut all møkk der ute og legge inn ny flis mens jeg hentet høy og fylte rent inn i rugekassene. Og herlighet så godt det var å få gjort. Det er årets viktigste vårrengjøring og jeg kan slappe av nå som det er gjort.

Damene satte helt tydelig pris på innsatsen vår og jeg er spent på om de har lagt igjen noen egg til meg idag. De har lagt dårlig siden jeg skadet meg men det er typisk når jeg ikke får vært der ute. Da stopper de med engang. De er virkelig de særeste hønene jeg vet om.

Merkelige dyr men jammen så koselig å ha de og høre de i løpet av en dag.

💜

En helg for barna.

Denne helgen har virkelig vært barnas fra ende til annen. Det har vært flere bursdager, knall fint vær og akedag.

Izac startet fredagen med bursdagsfeiring hos naboen og det var nok en stor suksess, lørdag fortsatte det med ikke mindre enn to bursdagsfeiringer til. Det var såvidt vi rakk alt men jammen klarte vi det ikke.

Søndag våknet vi til strålende sol og til tross for en noe slapp form hos noen i huset tok vi oss en tur ut. Akedag hos pappa og Hilde. Barna storkoste seg og siden Angelica og barna også var der fikk de noen å leke med. Vi rakk ikke være så lenge ettersom Rolf hadde et møte han måtte på men vi koste oss.

En helt perfekt helg hvor vi har kost oss fra ende til annen. Ungene sovnet fort og formen ble heldigvis bedre utover dagen.

Nå er vi igang med siste uken før påskeferie og du kan tro at vi gleder oss. Det blir utrolig herlig med ferie og i følge værmeldingen så blir den nok knall fin!

💜

Endelig på tur med mamma.

Siden jeg var uheldig og tok fingeren i januar har jeg ikke klart stort annet enn å gå tur. På grunn av at de har prøvd å redde mye av den har jeg flere sår som har gjort det vanskelig å ha med Eva Amanda på tur. Men idag var jeg på kontroll og jeg kan så smått begynne å trene opp hånden så jeg får til å gripe igjen.

Den mest perfekte måten jeg kan gjøre det på er jo å ta med lillemor på tur igjen. Da kan jeg øve meg på å holde i håndtaket på vogna hennes.

Idag brukte vi altså den siste timen med solskinn til å trille og gjett om lillemor var fornøyd. Hun har begynt å sitte litt bakoverlent i vognen og syns det er storartet å se alt mulig.

Så nå kan vi endelig gå tur igjen. Det gir rom for litt fritid for pappa’n som kan gjøre alle de tingene vi ikke rekker nå som vi bare er en voksen i huset.

Vi storkoste oss på tur og gikk en hel time. All den friske luften gjorde lillemor sliten og hun sover allerede søtt i sengen sin.

💜

Det går mot vår.

Ingenting er som når temperaturen stiger og solen titter frem. Jeg har egentlig storkost meg i hele vinter med all snøen og perfekte temperaturer men jeg skal innrømme at nå er det godt at det går mot vår. Det er lyst når vi står opp og solen varmer. Det er godt å være ute og energien stiger for de fleste av oss.

Det nærmer seg bløte, bare veier og det er en fyrd og gå tur. Det drypper fra taket og smeltingen har begynt. Til tross for at det vi ta tid med all denne snøen så er det virkelig håp om en skikkelig fin påske.

Idag skinner solen fra skyfri himmel og jeg skal ut på tur. Barna er allerede reist avgårde på skole og i barnehagen så nå er det litt rydding etter morgenen før jeg kan gå.

<3