Fornøyde damer

Idag har jeg puslet litt inne hos damene mine. Jeg har slått de sammen nå og det gikk så fint. Så nå har vi alle i en binge. De har fått ny flis, påfyll av vann og høy. Høyet elsker de å romstere og rote i mens noen bare må lage seg reder i det. Det er så koselig å drive der inne. Man blir så rolig. Idag var det flere av de som la egg mens jeg drev der. Riktig nok litt furtne siden de måtte legge det på gulvet i og med jeg skiftet underlag i rugekassen.

Nå kommer eggene som perler på ei snor, både de nye og de gamle frøknene legger jevnt og trutt, vi får vel mellom 15 og 30 egg i døgnet og det er vi strålende fornøyd med. De gir rom for masse baking, eggemuffins og omeletter til frokost. I tillegg så selger vi ett brett her og ett brett der.

De er så fine disse damene. Og de kakler og prater og holder på, helt rart og se hvordan de har egne regler for hverandre og hvem som skal spise etter den osv. Jeg er jo en del ute hos de så jeg legger merke til de små tingene. Blandt annet så må vi nok inn med en hane til snart for jobben har nok blitt for stor for gamlefar nå.

Men det er ro og glede der ute så det får vi ta når det kommer.

Det er godt å pusle litt og spesielt når man ser at dyrene setter pris på det. Jeg er i allefall meget takknemlig for eggene di gir og for at disse damene bor hos meg 🙂

 

<3

6 kommentarer

Siste innlegg