Det er ikke alle som får bo her.

Huset vårt er et gammelt tømmerhus og det har ikke bodd noen her på en stund før vi flyttet inn. Det betyr at vi var veldig klar over at det kunne være mus og jordrotter både inne og ute. Når jeg sitter på kontoret og jobber har jeg jo hørt det har raslet i veggen. Typisk mus. Men jeg skvatt ikke noe mindre når jeg satt en tidlig morgen i sofaen og det tuslet en mus rett over gulvet foran meg. Jeg fikk rett og slett litt panikk, jeg tåler mye og er ikke redd veldig mange ting, men akkurat mus setter meg litt ut.

Det ble ikke noe bedre av at den løp under sofaen og ble der!

Jeg slang bena på bordet i en voldsom fart og satt helt stille. Gudene vet hvorfor, akkurat som om musa hadde tatt meg om jeg flyttet på meg. Men ikke turte jeg å gå på gulvet og ikke visste jeg om jeg skulle bli sittende tilfelle den kom. Når den viste seg gang nummer to gjorde den et stort nummer ut av det, jeg er sikker på at den visste at jeg var lammet der jeg satt. Den danset nemlig bortover teppet under bordet, rett under bena mine. Jeg døde.

Jeg mannet meg opp og hoppet ut i gangen og ropte på nils.

Men som den gode katten han er så la han seg ned å sov, sliten etter å ha tilbragt hele natten på musejakt ute. Heldigvis våknet minstemor og lyden fra henne fikk denne ekle skapningen til å fjerne seg. Ut av syne ut av sinn, ikke sant?

I natt derimot våknet jeg med et brak. En stol i stuen veltet, med påfølgende rabalder som gjorde at både jeg, Rolf og Eva Amanda våknet, jeg husket at Nils var inne og skjønte kjappt hva som var i ferd med å skje. Derfor sendte jeg Rolf ned for å hente lillemor og han kunne konstantere at jada, Nils hadde gjort jobben.

Mus er søte de altså, ute, nå er det i allefall en mindre, feller oppe og Nils er heretter inne om natten.

Det er nemlig ikke alle som får bo her.

<3

3 kommentarer
  1. Huff, ikke greit alltid det der. Jeg var på musejakt hjemme en gang, etter at Mini tok med en levende mus inn. Tok meg to dager å fange den. Ha ha.. Så slapp jeg den ut igjen <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg